• Taite Työelämään

Arjen kuulumisia!

Taite työelämään- hankkeella on ollut kiireinen vuosi ja olemme pilotoineet eri tapoja tehdä yksilö -ja ryhmävalmennusta. Meillä on ollut hyvä kokemus korttikoulutuksista Suolahden työttömien kanssa, ryhmävalmennuksen osalta koulutustarjotin on valmistunut 2020 tammikuulle. Valmennusmallin mukaan saamme nopeasti napattua osaavaa työvoimaa avoimille työmarkkinoille mm käyttäjäyritykseen siirron kautta. Oppisopimus osana palkkatukityötä on lisääntynyt Äänekoskella. Syksyyn on mahtunut yritysvierailuja ja yhteystyön rakentamista yritysten suuntaan.


Yhteistyössä Suolahden työttömät Ry:n kanssa järjestimme korttikoulutuksia 14 kappaletta, joihin osallistui yhteensä 170 henkilöä niin Äänekoskelta kuin Laukaastakin. Osaamisen kohentumisen lisäksi työnhakijat välttivät aktiivimallinmukaisen työttömyysetuuden leikkaamisen sekä työllistymisen mahdollisuudet palkkatukityön jälkeen avoimille työmarkkinoille paranivat. Suunnitelmissa on järjestää korttikoulutusta 2020 keväällä lisää, pysy kuulolla!


Laukaassa olemme käynnistäneet uuden matalan kynnyksen ohjauspalvelun yli 30 vuotiaille Laukaalaisille työnhakijoille. Tiistaisin klo 12.00-15.00 Rosannen yläkertaan asiakas voi tulla ilman ajanvarausta työnhaun haasteen kanssa. Meitä kutakin askaruttaa eri asiat, haasteita voivat olla mm. jäsentymätön urapolku, työnhaunasiakirjat, vanhentunut koulutus tai työkykyyn tai arjen sujumiseen liittyvät seikat. Huoltamon tavoitteena on, että asiakas saisi ratkaisun pulmaansa ohjausverkostosta heti tai saisimme prosessin hyvään alkuun ensimmäisestä asiakaskäynnistä lähtien. Huoltamossa olemme tehneet hyvää yhteistyötä Te-toimiston, Peurungan, seututerveyskeskuksen, Poken ja Gradian kanssa.


Äänekoskella yhä useampi palkkatukijakso on oppisopimus. Taite työelämään- hanke on vahvasti järjestämässä ja mallintamassa oppisopimusta Äänekosken työllisyyspalveluissa. Osa-tutkinnon suorittaminen lisää osaamista ja joustavoittaa jatkopolun suunnittelua kohti avoimia työmarkkinoita. Oppisopimuksia räätälöidään ryhmille ja yksilöille. Tällä hetkellä oppisopimuskoulutusta on meneillään 10 henkilölle ja valmisteluvaiheessa on useampi alkamassa jo tämän vuoden puolella.


Olemme saaneet myös hyvää kokemusta tuella palkatun siirtämisestä käyttäjäyritykseen. Työnantajien palaute käyttäjäyritykseen siirtämisestä on ollut kannustavaa. Suunnitelmissa on saada malli laajemminkin työnantajien käyttöön.


Yhteistyössä Hohto-hankkeen kanssa olemme laatineet kyselyn hankekuntien yrityksille. Odottelemme innokkaina vastauksia ja toivomme saavamme uusia yhteistyökumppaneita kyselyn kautta. Kävimme vierailulla Lidl jakelukeskuksessa sekä vietimme yrittäjyysiltaa Willessä hankkeemme yrityskumppaneiden kanssa. Yritysyhteistyön fokus kirkastui ja saimme hyviä kumppaneita. Olemme tehneet yritysyhteistyötä noin 55 yrityksen kanssa, työhaastatteluun on päässyt 17 henkilöä ja 6 henkilöä on työllistynyt pidempi aikaiseen työsuhteeseen avoimille työmarkkinoille. Useampi rekrytointi on käynnissä tätä uutiskirjettä laatiessa.


Marras- joulukuun aikana pilotoimme Osaaksi-verkkovalmennusta 13 henkilön kanssa. Tavoitteena on ottaa Osaajaksi- valmennus käyttöön kaikille palkkatukityön aloittavien kanssa tammikuusta 2020 alkaen. Valmennus tukee ryhmä- ja yksilövalmennusta. Aiheina Osaajaksi- valmennuksessa on mm. vahvuudet, oman osaamisen tunnistaminen, voimavarat, itsensä johtaminen ja tavoitteellisuus koko valmennusprosessin ajan. Ryhmä -ja yksilövalmennuksen osalta olemme tehneet kehittämistyötä ja ensi vuonna asiakkaalla on käytössään koulutustarjotin sekä pääsemme systemaattisesti aloittamaan tavoitteellisen asiakasprosessin jo palkkatukityöjakson alussa. Tavoitteellisen palkkatukityön kulmakivi on perehdytyspäivä, jolla jokaisen työsuhde alkaa.


Sosionomi opiskelija Eeva-Monica Isoluoma on Taitteessa työharjoittelussa ajalla 28.11.19 – 3 1.1.2020 sekä tekee kevään aikana kehittämistehtävän hankkeeseen, josta kuulette myöhemmin lisää.


Työ ja tekijä kohtaavat tapahtuma Laukaassa 10.12.2019. Taite työelämään- hanke on ollut ideoimassa ja suunnittelemassa tapahtumaa yhdessä TE-toimiston, Ely:n ja Laukaan kunnan kanssa. Odotukset tapahtuman suhteen ovat suuret. Hohto- ja Taite työelämään- hanke tarjosivat mahdollisuuden päivittää CV:n ennen tapahtumaa.


Ensi vuosi vaikuttaa monelta osin muutosten vuodelta etenkin työllisyyden kuntakokeilun vuoksi. Muutokset tuovat aina mukanaan uusia mahdollisuuksia ja jatkamme vahvasti alkanutta yhteisyötä asiakkaiden ja yritysten kanssa.


Lempeää joulun odotusta ja mahdollisuuksien täyteistä uutta vuotta!

Anu, Minna, Eeva-Monica ja Tanja

171 views

Recent Posts

See All
Laukaa_harmaa_rgb.png

Yhteystiedot

Eeva-Monica Isoluoma 

040 621 5399

Nelli Koivumaanaho

040 162 5804

Pirkko Heinänen

040 614 9954

etunimi.sukunimi(a)aanekoski.fi

Some

  • b-facebook
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Ota yhteyttä

Success! Message received.