• Taite Työelämään

Muutos saa aikaan myös mahdollisuuksia

Poikkeuksellinen kevät 2020. Samalla Taite-hankkeen toiminta-aika on mennyt kovalla vauhdilla eteenpäin ja olemme jo ylittäneet puolenvälin välipyykin. Kevät toi muutoksia jo lukkoon lyötyihin suunnitelmiin erilaisista ryhmävalmennuksista, joita jouduimme siirtämään ja tilalle luomaan uusia toimintamalleja. Ja uskokaa kai tai älkää, myös hankkeen henkilöstö on kokenut jälleen muutoksia (Ja arvaatteko mitä? Nämä muutokset eivät pääty tähän 😉)

Palataan ajassa kuitenkin hiukan taaksepäin. Aikaan, kun olimme vielä normaalisti töissä livenä, yhdessä ja saimme tavata ihmisiä kasvokkain. Moni tämän vuoden puolella työsuhteen aloittanut oli huokaissut helpotuksesta työttömyyden päätyttyä. Sitten tuli Korona ja heitti kaikki asiat päälaelleen. Monet kaupungit löivät ovensa kiinni tai ainakin toimintoja muutettiin radikaalilla tavalla. Lomautusuhkia- ja uutisia oli lehdet pullollaan.

Mutta huonoista ajoista seuraa aina jotain hyvää ja tulee niitä hyviä aikoja, joita kohti toivottavasti olemme turvallisesti menossa. Taitteen jo viime syksynä pilotoima Osaajaksi-verkkovalmennus nousi aivan uudenlaiseen arvoon koronan myötä ja sai toden teolla tuulta purjeisiin siirryttyämme kotitoimistoihin. Nyt yhteiskunnan pikkuhiljaa avautuessa myös me alamme pikkuhiljaa palata takaisin kaupungintalon 1-kerrokseen, mutta pikkuisen eri kokoonpanolla.

Vaikka tutkimusten mukaan korona on vaikuttanut työnhakuun siten, että sopivia työpaikkoja ei ole tarjolla tai työnhaku on vaikeutunut mm siksi, että myös työnhakijoita on enemmän, työllistymisiä kuitenkin tapahtuu. Ja mekin olemme kevään aikana saaneet kokea onnistumisia niin asiakkaiden kuin omien työkavereidenkin keskuudessa. Taitteen hankepäällikön tehtävissä on heinäkuun alusta aloittanut Eeva-Monica ja hankkeen alusta saakka mukana ollut hanketyöntekijä Tanja on siirtynyt kevään aikana toisiin mielenkiintoisiin työtehtäviin. Myös toisella hankkeessa alusta asti mukana olleella hanketyöntekijä Minnalla on omat uudet kuviot työrintamalla, mutta niistä urasuunnitelmista kuullaan asioiden varmistuttua lisää.

Nyt siirrämme kuitenkin katseen tulevaan. Mitä koronan jälkeen? Taitteessa teemme joka päivä töitä sen eteen, että Sinun urasuunnitelmasi ja unelmasi toteutuisivat.

44 views

Recent Posts

See All
Laukaa_harmaa_rgb.png

Yhteystiedot

Eeva-Monica Isoluoma 

040 621 5399

Nelli Koivumaanaho

040 162 5804

Pirkko Heinänen

040 614 9954

etunimi.sukunimi(a)aanekoski.fi

Some

  • b-facebook
  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle

Ota yhteyttä

Success! Message received.